Introductieavond van de Westerkwartierse Uitdaging succes.

De introductieavond van de Westerkwartierse Uitdaging was een groot succes. Heel veel maatschappelijke betrokkenheid in 1 zaal.
De gemeente Zuidhorn stelde ruimte beschikbaar om te vertellen wat de Westerkwartierse Uitdaging voor organisaties kan betekenen.
Mate Masie catering uit Grijpskerk verzorgde een heerlijk buffet waar de aanwezigen van genoten.
Van Dorpshuiskamer tot sjoelvereniging, van Voedselbank tot rederijkerskamer. Organisaties uit het hele Westerkwartier waren aanwezig. Meer dan 100 mensen vertegenwoordigden meer dan 60 maatschappelijke organisaties en initiatieven uit het Westerkwartier.
Voorafgaand aan het diner gaf manager Mariel de Bruijn een presentatie waarin ze vertelde wat de Uitdagingen doen. Want naast de Westerkwartierse Uitdaging zijn er in het hele land nog zo’n 67 uitdagingen, die natuurlijk ook samenwerken. De Groninger Uitdagingen werken, samen met de Noordenveldse en de Haren-Tynaarloose Uitdaging, samen op heel veel fronten. Zo kan het gebeuren dat een bureau uit Oost-Groningen terecht komt in Visvliet.
Want dat is de bedoeling. Netwerken met elkaar verbinden en zo meer mogelijk maken.
Na het diner konden de deelnemers hun vragen en wensen formuleren en achterlaten. Samen met Westerkwartierse bedrijven gaat de Westerkwartierse Uitdaging aan de slag met deze vragen. Het gaat dan niet om geld, maar wel om kennis, spullen en menskracht. Het netwerk van al die bedrijven en verenigingen wordt ingezet om organisaties te helpen.
Een mooi begin dat veel belooft voor de toekomst!

Pin It on Pinterest

Share This